Vakmanschap

How it's Made

A Lekker Boat is not simply made, a Lekker Boat is crafted

 

De basis van de LEKKER Boat is geboren in Australië. Het idee is in Nederland gerealiseerd, hier wordt de Damsko handgemaakt met de beste materialen. Zo maken wij jouw boot exclusief vanaf het prille begin.

columns

Tijdloos design

We werken met speciale architecten met oneindige ervaring in hun speciale technieken waardoor een LEKKER boot je voorziet van comfort én kracht om te kunnen varen door de wilde wateren. Het ontwerp doet je ook wel denken aan de Hollandse dagboot: de bekende sloep. Een LEKKER boot combineert de oude en nieuwe stijl en moderniseert door het toepassen van de nieuwste technologie. Hij heeft een klassiek interieur, zoals een dagboot, maar de capaciteit van een racemonster.

slant
2_columns
slant

Serieuze Kracht

De Damsko-lijn is gemaakt van 100% 5mm dik aluminium met 5083 aluminium gehalte. Dit materiaal kan extreem goed tegen zeewater, is supersterk, maar licht van gewicht. Geen sprake van rottend hout, onnodig plastic en absoluut geen roest. Ideaal en onderhoudsvrij materiaal. Perfect voor onze Damsko. Het aluminium wordt geproduceerd door een lokaal bedrijf met altijd de beste kwaliteit in huis. Zo verzekeren we je van een leven lang LEKKER Boat plezier.

 

Precisie

Om de basis te vormen van jouw DAMSKO worden aluminiumplaten nauwkeurig gelaserd met behulp van een speciale machine en operator. Dit creëert de plattegrond van jouw boot met alle bijbehorende mini details. De bedachtzame werkwijze achter de eerste stappen van het bouwen zorgt voor een foutloos begin van het lasproces. De beroemde Amsterdamse Andreas kruizen herinneren ons eraan dat de wortels van Lekker Boats zijn gelaserd in de boeg en de achtersteven van de Damsko.

cutting-dasmko

Lekker Boats

Lekker Boats

squared

Gevormd met Passie

Nadat de losse aluminium platen worden geleverd kan het ontwerp tot leven worden gebracht. Het lassen van aluminium is een heel ingewikkeld precies waar 800 manuren van experts aan te pas komen. In vergelijking tot staal kan de temperatuur van aluminium oplopen tot wel 660°C . Elke LEKKER-boot wordt met de hand aan elkaar gelast, om zo een echt authentiek product te maken. Een ander mooi kenmerk: onze boten hebben een dubbel gelaste versterkte dwarsbalk, dit weerhoudt de boot van tegenslagen. Dus wanneer je een motor hebt die op flink wat PK’s vaart, zoals de Damsko, kan de dwarsbalk de kracht probleemloos aan. Het is van binnenuit gelast, zodat je aan de buitenkant helemaal niets van overlappende lagen ziet. Net zoals de diepe V-vormige romp met de scherpe randen.

 
 
 
 
 

Kleurrijk

Duurzaamheid nemen we serieus en daar zijn we trots op. Elke DAMSKO wordt voorzien van een laag met premium multi-coat niet-corrosieve verf. De LEKKER Boat wordt met aandacht verzorgd door een team van professionele schilders. Eerst wordt de romp geprepareerd, waarna jouw kleur er helemaal vlekkeloos overheen kan worden gespoten. Eerst wordt er gezandstraald om alle ruwe plekjes glad te strijken. Het begint met een primer als basis. Daarna wordt de romp met zes lagen geverfd, wat nog een week nodig heeft voor de puntjes op de i. Als finishing touch wordt de verflaag beschermd met een anti-fouling verflaag die de groei van alg en corrosie zal tegenhouden. Want zo’n mooieLEKKER Boat, moet wel lekker lang meekunnen.

 
 
 
 

Luxe Stoffering

Een boot gaat verder dan de romp of bedieningspaneel. Je moet van elk moment kunnen genieten. Wij willen dat je een next level DAMSKO ervaring hebt. De luxe kussens zijn helemaal weatherproof en gemaakt door een toonaangevende meubelmaker. Ze produceren de meest fijne kussens, speciaal ontworpen voor de LEKKER Boat. Wij focussen op het leveren van kussensets met comfort en stijl die plek aan elke gast kunnen geven. Om er zeker van te zijn dat dit helemaal jouw droomboot wordt, kan je uit verschillende soorten kleuren kussens kiezen.

cushions

lekker-damsko-fast-engine

upholstery

Check, Check, Dubbelcheck

Aan het einde van de montage wordt je LEKKER boot nog even goed geïnspecteerd door een team van ervaren professionals. Elke centimeter van de boot wordt gecontroleerd. Daarna volgt er een proefvaart bij onze scheepswerp net buiten Amsterdam. We verzenden pas alleen als we 110% zeker weten dat alles perfect functioneert. Als we je de sleutel overhandigen, dan is jouw boot ook gecertificeerd en helemaal goedgekeurd. Veiligheid en kwaliteit zijn bij ons echt key.

 

We zijn trots op het feit dat we lokale bedrijven inzetten voor het bouwen van de hoge kwaliteit DAMSKO in Nederland.

squared