DAMSKO 750 – aluminium sloep

 

mooie-snelle-aluminium-sloep-te-koop-1

LEKKER DAMSKO 750

the most advanced Lekker aluminum sloep ever built

…a wolf in sheep’s clothing.

Snelvarend, robuust, onderhoudsvrij, stijvol en comfort. Dit zijn de termen die deze LEKKER boot het beste beschrijven. Deze 7.5m sloep is geen gewone sloep, maar een stijlvolle, robuuste en hufterproof sloep met een topsnelheid van 80 km/h. Want alleen dan snijdt de sloep moeiteloos door de hoge Australische golven en kan er voor het borrelen door de grachten ook nog even worden gewakeboard. Hiermee kan LEKKER Boats de unieke Nederlandse sloepen cultuur wereldwijd introduceren. Van de Wadden tot de Mediterraan, van de Amsterdamse grachten tot de Australische stranden.

De DAMSKO 750 is verkrijgbaar in Open en Cabin uitvoering.


Snelle sloepmooie aluminium cabin sloep kopen

Het mooie van de LEKKER boten is dat ze hard gaan. Keihard gaan ze! Op de DAMSKO 750 kan je kiezen tussen de nieuwste, zuinige en stille mercruiser 3L 135pk tot en met 4,5L 250pk. Met deze laatste motor haalt de boot een topsnelheid van tegen de 80kmh.

Read more details

Snelheid, avontuur, comfort & veiligheid

Dit is ongehoord snel voor een sloep. Met de meeste snelvarende sloepen gaat de boot dan klapperen en wordt de rit eigenlijk niet meer comfortabel. In de DAMSKO is het onderwaterschip dusdanig vormgegeven, dat de sloep deze hoge snelheid kán varen. De gewichtsverdeling is optimaal door het gebruik van een inboard motor. Mede door dit en de vormgeving blijft de boot rustig varen en goed te besturen, zelfs op deze snelheden. Golven worden moeiteloos gespleten door de diepere V bodem die we aangebracht hebben in deze marine grade aluminium sloep. Een sterk stukje engineering omdat een LEKKER niet alleen fantastisch is in Amsterdam, maar je op een mooie dag over zee naar Scheveningen kan varen en terug, op dezelfde dag!


 

Aluminium sloep & onderhoudsvrij

De DAMSKO 750 is de meest onderhoudsvrije boot die er is. Deze boot is een 100% aluminium sloep en kan dus niet roesten. De boot is super robuust door gebruik van 5mm dik marine grade 5083 aluminium en standaard is deze sloep te koop met een zelf-lozende bodem met grote uitstroom gaten. Hierdoor heb je absoluut geen zorgen bij hevige regenval.

Read more details

Gebruiksgemak

Met de dikke stootrand eromheen moet je wel heel gek doen wil je schade varen. Deze boot is altijd vaarklaar. Je bent altijd binnen enkele seconden weg wanneer de zon schijnt. Afmeren en achterlaten van de Lekker sloepen kan niet makkelijker. Kussens in de daar voor bestemde ruimten, sloten erop en je kan de boot achter laten.

Geen dekzeilen, geen water hozen, geen hout rot, geen uitstekende schroeven of spijkers, geen roest, geen winterstalling. Deze boot is een sterke loyale vriend, waar je jaren na jaren de mooiste verhalen mee gaat maken en delen en na 10 jaar ziet ze er nog net zo uit als toen je elkaar voor het eerst zag.


Innovatie & designmooie snelle aluminium sloep te koop

We hebben goed gekeken naar andere aluminium sloepen, het gedrag van mensen op een boot en natuurlijk naar onze eerdere boot model, de Lekker Divine. We hebben veel aandacht besteed aan innovatie, het stijlvolle design en de bijbehorende unieke zeeglijn die van mijlenver te herkennen is.

Read more details

Innovatie

LEKKER Boats blijft continue optimaliseren. Hierdoor hebben we deze boot kunnen innoveren met niet alleen een nieuw design dat het oog streelt, maar zeer robuust is, zich met gemak door golven snijdt en op hoge snelheden nog steeds beheerst vaart en goed bestuurbaar is.

Design

Tijdens het design van de DAMSKO hebben we gelet op zowel de esthetiek als de functionaliteit van deze aluminium sloep. Deze staan nauw in verband met elkaar, waardoor geen onnodige franjes te vinden zijn en juist het design benadrukt wordt.

Zeeglijn

We hebben er lang over gedaan om de zeeglijn van de boot te bepalen. Dit is uiteindelijk wat deze LEKKER DAMSKO sloep uniek maakt en het precies het uiterlijk geeft waar we naar opzoek waren. De zeeg in combinatie met de haaks op het water staande boeg, maakt het een sloep die dit model herkenbaar maakt en bovendien indrukwekkend is als deze op je af vaart.


Console

mooie snelle aluminium sloep te koop

De vormgeving van de console hebben we veel aandacht aan geschonken. We gingen van rond naar hoekig naar een tussenweg. Uiteindelijk houden wij toch het meest van strak en cleane lijnen. De console heeft allerlei nieuwigheden die de boot niet alleen een mooie afwerking geven, maar ook extreem praktisch maakt.

See all console features

Console features

Het console heeft nu meerdere handgrepen, de koelbox werkt als een handige la, de bovenkant van het koelbox compartiment is nu volledig te gebruiken als tafel, er zijn bottle holders in gemaakt en we hebben veel opbergruimte gecreëerd voor waardevolle spullen als telefoons, zonnebrillen etc.

Stuurinrichting

Het console is uitgerust met een heerlijk groot stuur met perfecte grip. Dit stuur is aangesloten op een hydraulisch stuursysteem, waardoor je met je pink kan sturen. El capitan heeft goed zicht op het dashboard en alle instrumenten. Ook is er genoeg ruimte om eventuele extra instrumenten hier aan toe te voegen. Bovenop de console bevindt zich het meest gebruikte bakje van de boot. Hier kan je je mobiel, portemonnee, zonnebril e.d. in kwijt. In de LEKKER DAMSKO zit er een klep met scharnieren op, zodat met spatwater altijd alles droog blijft. Wel zo makkelijk in een boot. Je flesje kan je hier naast kwijt, want de legendarische cupholders ontbreken ook in deze boot niet.

Console opberg ruimtes

Sommige spullen die je bij je hebt wil je nou eenmaal echt niet kwijtraken. Dit zorgt voor een hoop ellende en zijn vaak vrij kostbare items. In Australie zwemmen we veel en heb je meestal alleen je zwembroek of bikini aan tijdens het varen. Je wil je bril, portemonnee en telefoon het liefst op een vaste plek leggen, waar je er toch makkelijk bij kan. Dit geld niet alleen voor schipper maar ook voor je vrienden of familie op de boot.

We hebben er voor gekozen om extra opslag ruimte standaard op de boot in te bouwen, zodat iedereen zijn spulletjes hier in kwijt kan. In de zijkant van de console bevindt zich een lade, en omdat je niet genoeg van deze ruimte kan hebben, hebben we aan de andere kant nog zo’n lade ingebouwd.

Console functionaliteiten

Natuurlijk kan je de smartphone opladen en via het indrukwekkende audio systeem wordt jouw muziek kraakhelder afgespeeld. Kies je voor de hele set met versterker, subwoofer en 5 speakers.mooie snelle aluminium sloep te koopDan kan je tot ongezellig hard muziek afspelen en feestjes op de boot organiseren.

Wanneer je ‘s nachts door de spiegelgladde kanalen van Amsterdam vaart, kan je met de nieuwste geruisloze inboard mercruiser motoren het water horen splijten op de boeg. Het warme licht van de kuip verlichting staat aan en kraakhelder speel je via bluetooth of het standaard aux kabeltje, je favourite muziek af. Je vrienden liggen om je heen, want in deze boot hebben we er voor gezorgd dat de schipper middenin de groep staat. De lounge achter de schipper is een hele fijne plek om lekker in te kruipen en omdat de rand hier laag genoeg is kan je goed zien wat er aan wal zoal gebeurt.

Het robuuste switchpanel zorgt voor de bediening van de kuip-verlichting, onderwaterverlichting, navigatieverlichting en alle andere elektronische opties die bij deze boot te koop zijn.

Console Handgrepen

Met de beugel bovenop de console heeft de schipper houvast tijdens het varen. Wanneer je een golf nadert kan je deze vast pakken en zorgen dat je altijd 100% controle over het schip houdt. In de DAMSKO sloepen hebben we standaard extra handvaten aan de zijkanten ontworpen. Zodat je in verschillende houdingen je favourite houvast kan kiezen. Veilig en comfortabel.

 


Comfort

mooie snelle aluminium sloep te koopDe Damsko 750 is geheel gericht op het comfort van zowel de gasten als de schipper. Met zittingen rondom, een te vergroten zonnedek en een lounge om de schipper heen, is dit de ultieme boot in comfort.

Read more details

Indeling

Achterin de sloep bevindt zich de schippers lounge. Naar voren bevinden zich de banken die de curve van de railing volgen tot aan de boeg. In de boeg is een lekker beschut zonnebed gemaakt, die beschermd je tegen de wind en kan optioneel vergroot worden als naar een enorm bed als dat gewenst is.

Kussens

We maken gebruik van de beste kwaliteit stof voor de kussens. Dit zodat de kussens altijd mooi blijven, ook al wordt er drank op gemorst. Het foam is een dryflow foam, waardoor de kussens droog blijven en dit zich niet als een spons gedraagt.

Rondom zittingen

Een van de mooie aspecten van deze mooie aluminium sloep is de handige indeling, waardoor je een enorm aantal mensen comfortabel kunnen zitten en liggen in de boot. De DAMSKO 750 heeft een CE keuring voor 17 mensen aan boord op zee en 25 personen op binnenwater!

Schippers lounge

We hebben een lounge om de schipper heen ontworpen. Passagiers kunnen op de DAMSKO een fijne plek om de schipper zoeken, waar ze kunnen liggen en zitten. Bij andere sloepen en ons eerste model hadden we dit niet en merkten we dat iedereen na de eerste 10min naar voren gaat om in de boeg te liggen. Met als gevolg dat de schipper en meestal eigenaar van de boot, zich een taxi chauffeur voelt. Dit probleem hebben we in de DAMSKO opgelost.mooie snelle aluminium sloep te koop

Met een verplaatsbare rugleuning, kan deze als steun worden gebruikt voor de schipper om er bovenop te zitten en zo goed over de boeg te kunnen kijken. Ook bij het hard varen is dit een fijne positie. De steun kan ook verder naar achteren geplaatst worden en dient dan als rugleuning voor de schipper. Happy times for the skip!

Uitbreidbaar zonnedek

De boeg biedt genoeg ruimte voor 3 personen om beschu
t en uit de wind te liggen. Optioneel is het zonnedek te vergroten tot een enorm bed, zodat er met 6 personen gelegen kan worden.

 


 

Opbergruimte

mooie snelle aluminium sloep te koop

We hebben in deze boot goed nagedacht over voldoende bergruimte. Deze sloep moet behalve mooi ook praktisch zijn. We hebben er voor gezorgd dat je netjes en snel al je kussens op kan bergen. Maar ook spullen als ankers, stootwillen, tassen, reserve tanks etc etc hebben allemaal plek in ruimtes en veilig achter slot en grendel.

Read more details

Opdeling zijbanken

We hebben de zij-banken deels omgetoverd naar bergruimte en het vooronder is vergroot. Je kan hier al je kussens in kwijt en er is genoeg ruimte voor overig gewenste spullen. Onder het open gelaten deel van de zijbanken kunnen de gasten gemakkelijk hun tassen kwijt. Zo kunnen de gasten altijd bij hun spullen, ook tijdens het varen en hoeft er niemand op te staan. Aan beide kanten naast de motor kun je spullen zoals je stootwillen en ander klein spul netjes kwijt. Onder het console is een grote extra opslag plaats.


Vaargedragmooie snelle aluminium sloep te koop

We hebben bekeken of we de vaareigenschappen verder konden verbeteren. Dit omdat de LEKKER’s niet alleen in Nederland varen, maar ook op meer onstuimig water zoals in Australië. Naast de meest aangename en comfortabele boot wilden we ook de snelste sloep ooit bouwen.

Read more details

mooie snelle aluminium sloep te koop

Onderwatership

Om rustig vaargedrag te creëren op hoge snelheden en in ruiger water hebben we het onderwaterschip opnieuw ontworpen. De DAMSKO sloepen hebben in de neus een diepe V bodem die verder doorloopt naar de achterkant van de boot. Dit zorgt er voor dat de golven beter “gesneden” worden, ook wanneer de boot met 80kmh in plane is. De sprayrails op het onderwaterschip zorgen ervoor dat het water naar de horizontaal naar de zijkant worden afgevoerd. Wel zo prettig, anders waait het water over de boot.

Vierkante potdeksel / rand

De railing van de boot is een vierkante “potdeksel” geworden. Handig om comfortabel op te zitten, zoals we dat in Nederland doen. Afgezien van dit comfort en speelse aspect, maakt het de boot vooral heel erg robuust. Zo sterk zelfs dat we geen frame ribben meer nodig hebben in de rugleuning van de boot! Dit levert een bijzonder mooi en strak interieur op, zelfs wanneer er geen kussens in liggen.

Screen Shot 2015-06-18 at 21.44.47Motorisering & zwaartepunt

Om het vaargedrag te verbeteren en meer capaciteit aan mensen aan te kunnen in de boot. Hebben we in de damsko sloepen
gekozen voor de mercruiser inboard motoren. Hierdoor is de boot helemaal “dicht” en geeft elke cm boot opwaartse kracht. Door het gebruik van deze inboard motor hebben we niet alleen de capaciteit aantal mensen vergroot, maar is de gewichtsverdeling in de boot veel gunstiger. Dit resulteert in minder stuiteren van de boot bij hoge snelheden en golven.

Voor meer informatie over de voordelen van een inboard motor versus een buitenboord motor klik hier.


DAMSKO 750 CABIN

mooie-aluminium-cabin-sloep-kopen-1De nieuwste editie van de DAMSKO is uitgerust met een cabin aan de voorkant met daarin een lounge set, en biedt de mogelijkheid om naar de wc te gaan en om in te blijven overnachten. Het idee voor de cabin is geïnspireerd op de vraag naar de mogelijkheden om langer aan boord te blijven dan een rondje door de grachten of een daytrip op zee. Op die manier kun je nog meer van de ultieme vrijheid op het water genieten.

Read more details

Met een verhoogd zonnedek in de boeg creëer je een cabin. Dit is handig voor meer opslag, of misschien vind je het gewoon mooi om hoog te kunnen liggen in de zon op de boeg. De cabin heeft ruimte voor een wc en een kleine rondzit die snel omgezet kan worden naar 2 persoons bed. Daarbij biedt de cabin het voordeel je spullen op te bergen wanneer je over het water scheurt, of als je in een mum van tijd de kussens wilt opbergen.

 

20170404_152714 - kleinDamsko 750 Cabin - ingericht cabin - kleinIMG-20170428-WA0009

 

 

 

 

 

 

 

Lengte: 7,50m

Breedte: 2,68m

Gewicht: 1625kg (casco)

Motor: Inboard

Paardenkracht: 135pk – 350pk

Topsnelheid: 80 km/h / 47 knots

Capaciteit: C 17 pers / D 25 pers

BOAT STANDARD OPTIONS
Lekker DAMSKO NL 750 in 5mm aluminium
Install package (compulsory with engine*)
Mercruiser 3,0L v4 135pk, alpha 1 – benzine
Mercruiser 4,5L v6 200pk, alpha 1 – benzine
Mercruiser 4,5L v6 250pk, alpha 1 – benzine
Mercruiser 4,5L v6 250pk, bravo 1 Digital DTS – benzine
Mercruiser 4,5L v6 250pk, bravo 3 Digital DTS – benzine
Mercruiser 6,2L v8 350pk, bravo 3 Digital DTS – benzine
Mercruiser QSD 2,0L v4 130pk, bravo 1 – diesel
Mercruiser QSD 2,0L v4 170pk, bravo 1, DTS – diesel
Mercruiser QSD 2,8L v4 220pk, bravo 1, DTS – diesel
Mercruiser TDI 3,0L v6 260pk, bravo 1, DTS – diesel
CABIN OPTIONS
Cabin – high sundeck, bench, toilet space,  sleep area for 2 persons
WC – the toilet only in combination with cabin
Windows in cabin – for daylight and airflow inside cabin
Cushionset inside cabin
Interior cabin lighting – 4 floor lights + all around indirect lighting
Extended middle bed incl. cushion – creating one big sleeping area
BOAT RECOMMENDED OPTIONS
Docking-set: ropes (4), fenders (4)
Big steeringwheel 70cm – black rubber
USB phone charger – 4 chargers
Anchor (8kg) with 5m chain and 30m line
Bowthruster – maxpower
Trailer
Rubber boatfender – all around the boat
Extra engine clocks – price per clock
Antifouling
Console cover
Zipwake trim system – for max speed and acceleration
BOAT COMFORT OPTIONS
Icebox 75L
Biminitop 4 bow black RVS 3m length
MB Quartz audio set: stereo, 6x speakers, subw, 2x amp – loud high quality set
Cushionset seating
Cushionset backrests
Extendable sunbed – in the bow
Swimladder – to get out of water onto plateau
Console bottle opener
Bicycle carry rack – secure 2 bikes outside the boat
Engineroom sound isolation
BOAT LOOKS OPTIONS
Spraypaint exterior in 2 component RAL color***
Spraypaint interior in 2 component RAL color
fully boat plaster
Nautiteek – floor – standard is black anti slip painted floor
EXTRA’S
Wakerski pole – 2m length
Wakeboard ballast bags – pair
Storage room led light – per light
Interior lighting all around – 8 pieces, white, blue, red
Underwaterlights stern- 2 pieces, white, blue, red
Deckwash/ shower 60L
Bottle holder lights – 3 pieces
BOAT SAFETY OPTIONS
Perko locks – on all hatches
Gassprings – engine- and bowhatch
MOB wireless – remote killswitch, no annoying cord
Engine limiter lock – 20kmh on/off system – skipper without a boatlicence
Safety-set: fire extinguisher (1), light signals (4), torch (1)
Hand search light – 12V
Extra battery parallel switched
Bilgepump automatic incl swith panel – two pieces
Lifejacket 150N automatic
Lifejacket classic
Lifejacket children
Lifebuoy
Lekker Care – accessories warranty package 1 year
Quadlock Ipad standard on console – install navionics app for navigation
Quadlock Iphone standard on console – install navionics app for navigation
Raymarine dragonfly 6 incl inbouw (gps, speed, mapplotter, depthmeter, fishfinder)
Mercury-anti theft (diefstal) systeem (TDS)
Transport, after service and warranty –  applies for sales to European countries outside the Benelux

 

Fields marked with an * are required

Prijs aanvraagformulier:LEKKERBOATS VIDEOS