Motoren

columns

Met volle kracht vooruit

De Damsko lijn gebruikt alleen het sterkste motormerk die kracht het beste representeert: Mercury. De motoren van Mercury zijn ontworpen om een groot vermogen te leveren en je met volle kracht die golven op te duwen.

 

Al onze motoropties hebben Bravo III dubbele contra roterende schroeven. Hierdoor heb je goede controle en macht over het stuur waardoor je goed kan varen op open wateren. Het extra mesje op de propeller laat de Damsko op lage snelheid door het water vliegen waardoor de brandstof ook nog eens optimaal wordt gebruikt. Bovendien is de boeg-stijging minimaal, zodat je perfect zicht hebt op zee.

 

Met een keuze uit verschillende Mercury Marina-motoren is de Damsko een de flamboyante spits, de controleur op het middenveld, de noeste verdediger en de betrouwbare keeper tegelijk. Deze prachtige racer neemt je mee in woeste golven of kabbelend water. Je zal varen met vertrouwen, omdat jouw Damsko je nooit in de steek zal laten. Hij is gebouwd als reisgids voor elk avontuur. Van vissen tot feesten en van wakeboarden tot cruisen. Je raadt het al: Damsko is de perfecte partner.

squared
columns
squared

Inboard Sterndrive 

 

Een hekaandrijving is een binnenboord-/buitenboordmotor die een buitenboordse lagere afdeling heeft die via de dwarsbalk van de boot vastzit aan de binnenboord diesel of gasmotor. Wanneer de Damsko 7,5 meter is en langer wordt zal hij meer PK’s nodig hebben. De binnenboordse hekaandrijving is een voor de hand liggende keuze, want ze hebben enorm veel soorten motoren met verschillende koppel- en vermogensgroottes.

 

Snelle prestatie: een binnenboord/buitenboord motor staat bekend om zijn snelheid. De positie van de buitenste motor in de achterkant van de boot is de kracht achter je snelle en goede prestatie op het water. Dit is het type motor wat je tegenkomt bij een snelle speedboot. Andere binnenboordmotoren vind je normaal in het midden van de boot en zullen nooit zo hard gaan.

 

Gemak: de kantelmechanismen op de binnenboordmotoren met hekaandrijving zijn perfect voor ondiep water. Ze zijn erg makkelijk te besturen en in controle te houden in veel gebieden.

Damsko 750

Bij de Damsko 750 heb je twee benzine opties. Ze zijn allebei ontworpen om een flink gewicht te dragen. Alleen is de 350pk meer afgestemd op een snelle, continue snelheid en is de 250pk beter geschikt voor als je wat rustiger wilt varen op het water en slechts af en toe wat power nodig hebt. De diesel keuze van de Damsko is de Mercury Diesel TDI 3.0L 260pk. Neem contact met ons op voor andere mogelijkheden.

damsko-engine-Mercury1

Mercruiser 4.5L Bravo III DTS

De 4.5L-serie legt nieuwe standaarden vast voor de verhouding tussen vermogen en gewicht, rijbeleving, acceleratie, duurzaamheid en onderhoudsgemak.
 

Power  250HP / 149kW

Maximum RPM (WOT) 4800-5200

Motor type V6, 2-klep /cylinder duwstang

Displacement (L) 4.5

Brandstoftoevoersysteem Computergestuurde Multi-Port Elektronische brandstofinjectie (MPI)

damsko-engine-mercury

Mercruiser ECT 6.2L Bravo III DTS

Deze 6,2-liter V-8-motor levert je een onge√ęvenaarde koppel en acceleratie, zodat je sneller en soepel kan planeren.
 

Power  350HP/ 261kW

Maximum RPM (WOT) 5000 - 5400

Motor type V8, 2-klep/cylinder duwstang

Gewicht (motor) 391kg / 862lbs

Brandstoftoevoersysteem Computergestuurde Multi-Port Elektronische brandstofinjectie (MPI)

Mercury-Diesel-Lekker-Damsko

Mercury Diesel TDI 3.0L Bravo III X DTS

Compact, effici√ęnt en krachtig. We bieden twee Mercury-dieselmotoren.
 

Power  260HP / 191kW

Maximum RPM (WOT) 4000

Motor type V6

Displacement (L) 3.0

Gewicht (motor) 306 kg / 675lbs

Damsko 1000

 

Dankzij de twee dieselmotor opties van de Damsko 1000 is kracht een van de grootste sterktes. Met Mercury Diesel TDI 4,2L (370pk) en de Mercury Diesel TDI 3.0L (260pk) ben je blij met elke keuze. Met de 370pk motor trek je zo op tot 80km/h en ben je voor je het weet al op je volgende bestemming. De 260pk motor geeft je dezelfde zekerheid, maar als je meer op zoek bent naar een beknopt pakket voor een vlotte vaart, dan moet je voor deze motor gaan.

 

Wat betreft de benzine, de vele opties die worden geboden in de DAMSKO 1000 zijn geweldig. Vaar zo snel als je wilt met de hoge capaciteit van de Mercury Mercruiser 8.2L DTS (430pk) of ontspan met de Mercruiser 4.5L Bravo III DTS (250pk). Neem contact met ons op voor andere mogelijkheden.

mercury diesel

Mercury Diesel TDI 4.2L Bravo XR DTS

Soepel en krachtig. Deze Mercury Diesel-motor zet een nieuwe maatstaf voor laag geluidsniveau en trillingen.
 

Power 370hp / 272kW

Motor type V8

Displacement (L) 4.2

Maximum RPM (WOT) 4200

Gewicht (Motor) 379kg / 836lbs

Damsko-fast-engine-speed-lekker

Mercury MerCuiser 6.2L Bravo III DTS

Een 6,2-liter V-8-motor met een onge√ęvenaard koppel en versnelling om u snel en soepel in het vliegtuig te krijgen.

Power 350hp / 261kW

Maximum RPM (WOT) 5000 - 5400

Motor type V8, 2-klep/cylinder duwstang

Damsko-fast-engine-speed-lekker-speedboat

Mercury MerCruiser 8.2L Bravo III X DTS

Eenvoudig. Gemakkelijk. Krachtig. Gebouwd voor gemak - van onderhoud tot manoeuvreren.
 

Power 430hp / 321kW

Motor type V8

Displacement (L) 8.2

Maximum RPM (WOT) 4600 - 5000