Lekker Life

Foto 20-12-14 19 14 24 (1)

10 uur ‘s avonds lig je in bed, te popelen tot de volgende dag weer mag beginnen

Lekker Boats, begonnen door twee Nederlandse jongens die een endless summer willen leven, waar ze zoveel mogelijk op en in het water kunnen zijn. Wonend aan het strand in Bondi Beach, Sydney, Australie begin je de dag met surfen in je eigen voor-speeltuin en eindig je de dag met vrienden, bbq en zonsondergang uitkijkend over de baai. Om 6 uur ‘s ochtends sta je op en om 10 uur ‘s avonds lig je in bed, te popelen tot de volgende dag weer mag beginnen. Dit 8 maanden per jaar en het wordt niet kouder dan 25°C. 


IMG_7930

IMG_8868

Dit zijn de momenten die ons bijblijven.

In juni, juli, augustus is het winter in Sydney, maar natuurlijk zomer in Amsterdam! En vinden wij dit de leukste stad van de wereld. De hoeveelheden mensen die zich vermaken op straathoeken, terrasjes, de oeroude historie van de stad, festivals, de blije mensen en de mooie meisjes. De stad bruist en we kunnen lekker Nederlands praten. Met het fietsje door de stad naar restaurants en cafe’s om met vrienden te eten en drinken. Met de boot de amstel af varen, zwemmen en ‘s avonds laat door de stad onder de verlichtte bruggen door terug naar huis. Dit zijn de momenten die ons bijblijven.

 

amsterdam_canals_at_night_

amsterdam1 

Sydney wordt erkend als de stad met de mooiste natuurlijke harbour van de wereld. Met witte stranden, kraakhelder blauw water, natuur parken met palmbomen en met koala’s in de takken wisten wij het wel. We moeten heel snel een boot ontwerpen, bouwen en naar Sydney brengen.

 camp-cove-background

Divine 750 -850 002 

Als Neerlandsche jongens zijn we uiteraard begonnen met de sloep. We zagen goede kansen voor dit model, omdat het huidige aanbod boten in Australië zich verhoudt van kleine vissersbootjes tot hele grote vissersboten en alles daar tussenin wat met haken, ogen en schubben te maken heeft. Maar, het moest wel een compleet andere sloep worden dan we in Nederland gewend zijn. Natuurlijk moet deze er gaaf uitzien, een absoluut uniek Lekker design en een wolf in schaapskleren met een hoge topsnelheid. Deze aluminium sloep glijdt moeiteloos door de Amsterdamse grachten en Nederlandse wateren, maar is zeker ook bedoeld voor de beachlife. Dus moest de boot het strand op te varen zijn, maar ook laag in benzine verbruik en bovendien zeer weinig onderhoud vereisen, want dat vind toch zeker niemand leuk.

De Lekker Damsko is met een topsnelheid van 75kmh de snelste aluminium sloep ooit.

Nu zijn we 1,5 jaar verder. Hebben een waanzinnig seizoen gehad in Sydney en daarom willen we nu ook Europa laten zien wat Lekker Boats zijn. Met de precies tegengestelde seizoenen is dit de perfecte endless summer. Afgelopen juli 2015 hebben we een op werkelijk alle vlakken geïnnoveerde sloep ontworpen en na enkele maanden bouwen het het resultaat: de Lekker Damsko 750 

LEKKER-Damsko-sloep-wit

Met een uniek onderwaterschip en een inboard sterndrive motor, is de Damsko met een topsnelheid van 75kmh de snelste sloep ooit. Eentje die zeer stabiel en rustig door golven heen snijdt en daardoor een zeewaardige boot is. Deze sloep is te koop met onder andere een enorme soundsystem, een grote koellade, ingebouwde flesopener, hoge waterskipaal, bbq, kuip verlichting, boegschroef, onderwater verlichting, composiet teakvloer en een afneembare fietsendrager achterop de boot. Er zijn natuurlijk meer opties, bekijk ze hier. Met deze boot kan je met al je vrienden de zee op walvissen spotten, achter de dolfijnen aangaan en bare-foot waterskiënd langs het Sydney Opera House terug naar huis.

de captain is hierdoor altijd omgeven door zijn of haar vrienden.

Er is veel aandacht geschonken aan het ultieme comfort. Zo is er niet zoals gebruikelijk één zonnedek in de boeg van de boot, maar ook een groot zonnedek achterin. De captain is hierdoor altijd omgeven door zijn of haar vrienden. Op deze manier heeft de schipper, en vaak eigenaar van de boot, het ook even leuk als zijn of haar gasten.LEKKER-A-wit-bordeauxrood-topless

De eerste twee zijn verkocht in Nederland in januari gaat de eerste richting Sydney. In het voorjaar van 2016 gaan we een tour door Europa maken met die zeewaardige aluminium sloep. Want ondanks deze boot van formaat, is het dankzij gebruik van marine grade aluminium, een lichtgewicht boot die makkelijk op een trailer te vervoeren is. We zullen de Damsko de zee op sturen in Kroatie, Ibiza, Frankrijk, Italie, Turkijke, Griekenland en natuurlijk onze hometowns Sydney & Amsterdam.

See you in summer!

Lekker Boats

w: www.lekkerboats.com
e: info@lekkerboats.com
i: www.instagram.com/lekkerboats
fb: www.facebook.com/lekkerboats
t-nl: +31630371616
t-au: +61431892276

by niels@lekkerbikes.com