Design

 

We geloven in de essentie van producten. Een ontwerp van strakke lijnen met een functie. Het elegante en stoere vaartuig blinkt uit in ongecompliceerd minimalisme en een bijzonder stijlvol sentiment.

Ontwerp

 

Geboren in Australië, maar geïnspireerd door de Hollandse vertrouwde sloep, is de Damsko een wolf in schaapskleren. Het uiterlijk misleidt je, want de boot laat je super easy over het water vliegen met een topsnelheid van 80 km/h. Wie had gedacht dat zo’n comfortabele en klassieke dagboot, met een capaciteit tot wel 25 personen, zó hard kon varen?! Dat is precies wat de Damsko zo enorm uniek maakt. Dat is precies wat je nergens anders vindt.

Romp Vorm

Het fascinerende design van de romp is niet te missen: de diepe V-vormige boog aan de voorkant transformeert naar een egale rompvorm aan de achterkant. Hierdoor vaart de Damsko super smooth door een vier meter hoge golf. De romp is gemaakt met een specifieke hoek, zodat de boot een constante stabiliteit heeft. Hierdoor kan de boot door zowel rustige als wilde wateren varen. Het verlengde stuk aan de achterkant fungeert als zwemplatform, maar tegelijkertijd geeft het de Damsko vleugels voor extra snelheid. Door de combinatie van het ontwerp van de romp en de sterke binnenboordmotor kun je makkelijk de kust ontdekken, ook door ondiepe wateren.

Prestatie

 

LEKKER Boats zijn gemaakt om te ontdekken, te verkennen en nieuwe avonturen te beleven. Vaar over de kanalen, surf over de golven of glij door de open wateren: van kust tot strand.

Need for Speed

 

Eén van de meest waanzinnige aspecten van de Damsko is de verborgen superkracht: de hoge snelheid. De binnenboordmotor van De Damsko kan zowel een goede kwaliteit Diesel zijn als een Benzine Mercury. Met deze bad boy kan je flink gas geven: tot wel 80km/u (42 knopen), wat natuurlijk ongekend is voor boten in deze categorie.

Gebruiksvriendelijk

Het design zorgt voor een geweldige ‘ervaaring’, want de boot kan heel makkelijk manoeuvreren. De draaicirkel van het schip is zijn eigen lengte en maakt de scherpste bochten, zelfs op topsnelheid. Dankzij de motor trim en race je soepel over het water. Kortom: varen met dit vaartuig is kinderspel.

Comfort

 

 

De Damsko is praktisch met de P van plezier. Aan boord smelt comfort met vermaak samen, voor zowel de gasten als de kapitein.

Opbergruimte

Elke vierkante centimeter van de Damsko is met aandacht ontworpen. De multifunctionele banken op de boog, het achterdek en de zijden hebben genoeg opbergruimte. Je hebt genoeg plek voor alle handdoeken, drankvoorraad en tassen, en je kan er ook nog eens heel makkelijk bij. Zelfs je computer kan mee, want je kan alle hokken veilig vergrendelen.

Ruimte aan boord

Kapiteins houden van zicht en ruimte. Daarom heeft de Damsko een verhoogde console met 360° zicht op het dek, zelfs wanneer de boot stampvol staat. Deze plek is omringd met loungestoelen, waardoor het ‘the place to be’ aan boord is. Hier kan je tijdens het cruisen met een groep van 25 man heerlijk loungen. Of nodig 17 mensen uit voor een wildere beleving op het water. De kapitein staat aan het stuur van het avontuur en mist helemaal niets!

Onderhoudsarm

 

We kiezen bewust voor de allerbeste materialen. Ons team van experts zorgt ervoor dat we kunnen bouwen aan de meest kwalitatieve, onderhoudsarme en krachtige LEKKER Damsko.

Interieur

De Damsko is 100% gemaakt van 5mm dik zeewaardig 5083 aluminium. Daardoor is het vaartuig extreem sterk, duurzaam en licht van gewicht. Dat betekent: geen rottend hout, geen plastic, geen roest. En dus: minder onderhoud. Over tien jaar vaart dit tijdloze schip gewoon nog steeds ge-vaar-lijk LEKKER!

Zelflozend Dek

Het antislip cockpit deck bevat grote uitstroomgaten waardoor het zelf drainerend is. Je hoeft jezelf niet in bochten te wringen om het water tegen te houden. Nooit meer stress bij storm op komst en haal rustig adem tijdens (on)voorspelbare regenbuien.

Exterieur

De Damsko behoudt zijn shine nog jarenlang, want voor de aluminium romp is speciale spuitverf gebruikt. De verf is 8x dikker dan de verflaag van jouw auto. Is dat niet indrukwekkend en duurzaam? En nog een goot voordeel van spuitverf: je kiest de kleur echt helemaal zelf.

Handgemaakt

Iedereen is uniek en heeft een eigen smaak. Wij bouwen de Damsko helemaal op basis van jouw karakter, wensen en dromen. Dit persoonlijke proces zorgt voor een persoonlijk product en daar zijn we trots op.

Nederlandse Ambacht

 

Legendes worden niet geboren, ze worden gevormd. Dit gezegde geldt ook voor onze Damsko, handgemaakt in Nederland door een team van gepassioneerde ambachtsmannen. Oftewel: onze legendes. Ze lassen nauwkeurig, verven grondig en hebben oog voor elk detail van iedere Damsko boot.

Maatwerk

Elke klant krijgt bij ons een op maat gemaakte aanpak bij het selecteren van de fijnere details van de boot. Je kan natuurlijk zelf de kleuren kiezen voor de romp en de kussensets. Maar daarnaast zijn er nog meer opties waarbij jouw persoonlijkheid nog meer naar voren zal komen. Jouw Damsko heeft niemand anders.

Damsko 1000 Open

Damsko 1000 OPEN Top

 

Lengte 10m
Breedte 3.20m
Gewicht 3200kg
Draft Up 0,40m
Draft Down 0,90m
Motor Diesel en Benzine
Brandstof Capaciteit 500L
Vers Water 100/200L
Certificaat CE & RCM
Max pers C30 / D50
Top Snelheid 80km/h(42kn)
Materiaal Aluminium

Damsko 1000 Cabine

Damsko 1000 Cabin top

 

Lengte 10m
Breedte 3.20m
Gewicht 3700kg
Draft Up 0,40m
Draft Down 0,90m
Motor Diesel of Benzine
Brandstof Capaciteit 500L
Vers Water

100/200L

Certificaat CE & RCM
Max pers C30 / D50
Top Snelheid 80km/h(42kn)
Materiaal Aluminium

Overdekking

Een zonnetje in huis is leuk, maar kijk goed uit voor die vervelende zonnesteek! De Damsko heeft twee soorten overdekkingen waardoor je even heerlijk kan afkoelen in de schaduw. De verkappingen zijn handgemaakt en speciaal ontworpen voor Lekker Boats zodat je zelf kan kiezen in welke stijl en kleur je deze wilt hebben.

Bimini

 

Wanneer je jouw Damsko uitrust met deze extra toevoeging geeft dat jouw boot meer plezier, en daar gaat het nou eenmaal om! Deze luxe canvas overdekking is gemaakt van 100% acryl bootstof, een materiaal wat veel wordt gebruikt in de watersport vanwege zijn extreme duurzaamheid. Het canvas wordt ondersteund door vier metalen palen, deze zorgen voor stabiliteit en maken het mogelijk om de zogeheten bimini-top eenvoudig in te klappen wanneer je dat wilt. De bootkap zorgt ervoor dat je kan schuilen tegen de felle zonnestralen of stromende regen. Dat betekent: nog meer tijd op het water en dat wil natuurlijk iedereen. Vraag bij ons naar de kleurmogelijkheden.

T- Top

 

Deze op maat gemaakte bootverkapping is speciaal handgemaakt voor de Damsko door een team van specialisten die werken met topkwaliteit. Het T-top frame is gemaakt van geanodiseerd aluminium en heeft een poedercoat toplaag. Gemaakt om lang mee te gaan. De T-top heeft een windscherm om je te beschermen tegen opspattend water en de waterafstotende dakbedekking blokkeert zon en regen. Bovendien is de t-top perfect voor het vastmaken van een hengel of wakeboard. Dat is niet alleen handig bij watersport, maar dat geeft ook die extra sportieve Damsko-look.

Audio

 

Een boot zonder goed geluidssysteem is als een broodje kroket zonder mosterd. Dat moet er natuurlijk wel opzitten! Dus als je plezier echt heel serieus neemt, moet je wel een professioneel waterproof stereo aan boord nemen. Iedereen wil je met meevaren, let maar op.

Jensen Audio

Stereo, Versterkers (2), Speakers (6), Subwoofer (1)

 

 

Een waterdicht Jensen-stereosysteem (+ bluetooth), met 6 speakers, 2 versterkers en een subwoofer maakt het Lekker Boat-pakket compleet. JENSEN Marine-producten zijn specifiek ontworpen en getest voor het wilde leven op zee. Ze kunnen tegen condens, zoute lucht, vochtigheid, UV-blootstelling en extreme temperaturen. De nieuwste technologieën in allerlei soorten designs.

Polk Audio

Stereo, Versterkers (2), Speakers (6), Subwoofer (1)

 

Een bekend merk in de wereld van de elektronische scheepvaartelektronica. Polk staat bekend om zijn hoogwaardige, authentieke audio-oplossingen. Dit premium stereopakket beschikt over 6 speakers en 2 versterkers zodat je een goed feestje kan bouwen. De extra subwoofers van dit Polk-audiosysteem zijn de twee kersen op de taart.

Dek

Wat zijn dan de vloer opties voor het dek? Wij houden van simpel. Je kan gaan voor een anti-slip vloer of voor één van de tien nautitteek dekkleuren. Beide dekafwerkingen zijn duurzaam en gaan heel lang mee.

Anti- Slip

 

Een glad, nat dek kan super gevaarlijk zijn. Maak je niet druk, want alle Lekker Boats worden geleverd met een veilige en stabiele anti-slip vloer. Dat is perfect voor alle situaties, van heftige regenbuiten tot het spattende water van de golven. Het water verdwijnt voordat je er erg in hebt. En het beschermt je bootvloer ook nog is tegen ongewenste krassen en dekken, kijk eens aan!

Nautiteek

Voor de liefhebbers van een klassieke stijl: je zult vallen voor de schoonheid van een nautiteek vloer. Nautiteek is gemaakt van 100% pure homogene PVC, waardoor het duurzaam verantwoord is en fijn schoon te maken. Daar komt nog eens bovenop dat het materiaal UV- en stootbestendig is en natuurlijk waterproof. Deze vloer kan echt wel wat hebben. Een groot voordeel is dat het dek van nautiteek wordt gemonteerd als waterdichte en gelamineerde panelen zodat er geen schroefgaten zichtbaar zullen zijn. Je kan zelfs kiezen uit tien verschillende kleuren. Deze stijlvolle, fijne elementen laten een LEKKER Boat opvallen in een drukke haven.

Ankersysteem

 

We hebben drie hele fijne opties voor je om de Damsko supergoed te beveiligingen. Alle keuzes verzekeren je ervan dat waar je ook bent, en wat je ook doet, je boot altijd perfect blijft liggen.

Basic Anchor System

This option comes with a 50-meter rope that holds a 7.5Kg stainless steel anchor, that will hold your Damsko steady in sand, mud, gravel, and rock. It’s simple, yet an effective way to make sure your boat doesn’t drift away. No need to worry about storing the anchor, the Damskos side benches supply ample storage space.

Electric Anchor System

If you don’t feel like raising an anchor by hand, this options the way to go. It provides you with hassle-free. The anchor system is built into the bow of the Damsko. All it takes is a click of a button on your console and the 50-meter long chain automatically moves out and drops the stainless steel anchor (7.5Kg) onto the seabed. Want to leave? No problem, just as fast as it went down it will come back up.

 

 

Eenvoudig ankersysteem

Houd je van simpel en vind je het niet erg om je mouwen een beetje op te stropen, dan is deze optie voor jou. Het systeem komt met een 50 meter lang touw dat is verbonden met een 7,5kg roestvrijstalen anker. Het anker laat je nooit in de steek, het houdt je Damsko stabiel in zand, modder, grind en zelfs tussen de rotsen. Een basic, maar zeer effectieve optie waardoor je boot niet zal wegdrijven. Je hoeft je niet druk te maken over waar je hem kwijt moet, want de Damsko heeft zijbanken met genoeg opbergruimte.

 

 

Elektrisch ankersysteem

Met deze ankeroptie komt er geen zweetdruppel aan te pas. Geen stress en meer tijd voor plezier dus. Dit elektrische ankersysteem heeft een 50 meter lang roestvrijstalen ketting (incl. 7,5 kg anker). Deze ketting is opgeborgen in een compartiment wat speciaal ontworpen is voor onder de boeg. Dit ankersysteem pakt al het zware werk van je af.

Geïntegreerd elektrisch Ankersysteem

Als je helemaal geen zin hebt om een vinger uit te steken, ga dan voor deze optie. Dit is een zorgeloos systeem dat volledig geïntegreerd is in de boeg van de Lekker Damsko. Het vergt één klik op de knop van je console, that’s it. Er komt een roestvrijstalen arm uit die de 50 meter lange ketting op zijn plaats houdt en het anker laat zakken tot de zeebodem. Ga je weer weg? No problem bro. Het anker komt net zo snel weer omhoog!

Meters & Navigatie

Basic

De Damsko is sowieso altijd standaard uitgerust met een SC1000 snelheidsmeter. Het geeft je alle info over de boot en motor die je nodig hebt. Een strakke, leesbare wijzerplaat met een zwart frame en een krasbestendige display. Het heeft zelfs een anti-fog laag. Daar heb je geen omkijken meer naar!

Analoog

 

Houd je van klassieke stijl, dan houd je van een analoge klok. Onze zes klokken hebben een ‘tijdloos’ en simpel design. Op het display staat de volgende info: snelheid, brandstofniveau, RPM, motortemperatuur en tijd. De schermen zijn helemaal schok- en corrosiebestendig. Neem de tijd om de perfecte klok uit te kiezen voor jouw bedienpaneel.

Modern

 

Vessel View 703 geeft je een nauwkeurige en betrouwbare controle gecombineerd met helderheid, hoge resolutie, brede kijkhoeken en verbeterde bedieningscontrole. Hierdoor kun je het paneel makkelijk bedienen in elke situatie. VesselView 703 bevat het nieuwe Simrad® SolarMAX® HD-display. Het display weergeeft up-to-date informatie van wel meer dan 30 motorparameters. Zoals het brandstofniveau en -bereik, olietemperatuur en -druk, batterijspanning, waterdiepte, genset en meer. Je kan kiezen uit 16 talen en meerdere conversie eenheden. Laten we ook de geïntegreerde echolood en echte tweekanaals CHIRP niet vergeten. Dit wil je niet missen tijdens het vissen!

Boegschroef

De boegschroef is een voortstuwingstoestel dat zich bevindt in de tunnel van de Damsko boeg. Kies je voor zo’n schroef, dan zorg je ervoor dat je jouw boot wendbaarder maakt. Zowel bak- als stuurboord krijgt hierdoor meer stuwkracht. Een poort binnenkomen of aanleggen is een fluitje van een cent. Met een simpele switch van de joystick op je consule, omzeil je alle onnodige stress.

Specificaties

Innoveren doen wij constant. Daarbij kijken we naar het bootgebruik van mensen over de hele wereld en vaarbehoeftes verschillen nogal. Zo zijn wij continu bezig met het uitbreiden van de optionele extras die wij aanbieden; van geïntegreerd elektrisch ankersysteem tot T-top. 

Optionele Extras

Elektrisch Ankersysteem
Dek Douche
Bimini of T-Top
Wakeboard / Waterskis
Anti-Diefstal slot met GPS

 

Motor Opties 

Mercury Diesel 4.2L Bravo III XR DTS (250HP)
MerCruiser Petrol 6.2L Bravo III DTS (350HP)
MerCruiser Petrol 8.2L Bravo III X DTS (430HP)
Bravo XR / Sea-Core upgrades beschikbaar
Volvo-Penta optioneel op aanvraag
 

Need for Speed

Bekijk de verschillende motor opties, je hebt de keuze tussen meerdere Mercury-motoren van 350 PK tot 430 PK of ga voor de raketlancering!

 

Ankersystemen

Het gloednieuwe en verbeterde geïntegreerde elektrische ankersysteem zal gegarandeerd uw leven gemakkelijk maken!

 

Onderweg

Je zult nooit verdwalen op zee als je je Damsko uitrust met een van onze navigatiesystemen.

 

Ontwerp jouw Damsko

De Damsko is handgemaakt in Nederland door ons team van toegewijde vakmensen. De aluminium sloep wordt zo samengesteld dat ie aan al jouw vaarbehoeftes voldoet. Wil je zien wat mogelijk is?

 

Testdagen

Ons nieuwste model biedt u ruimte, veelzijdigheid en snelheid. De Damsko 1000 is nu beschikbaar voor testritten in en rond Amsterdam.