Lekker Boats Zweden

Amsterdam
 

LEKKER Boats team gaat naar Sweden tijdens Midsummer festival

 

We gaan goed, we gaan lekker en wel met de Lekker Boats. Deze zomer gaan we zelfs de Scandinavische markt betreden. Uiteraard staat ons kikkerlandje bekend om zijn vele wateren, maar onderschat Scandinavië niet. De landen zijn omringt door de zee en in het binnenland zijn er vele meren te vinden. Voor ons meer dan genoeg reden om ook deze landen te introduceren met onze aluminium Lekker boten.

 

Wie ons al een beetje kent, weet dat wij van de eindeloze zomers houden. Dus ook deze keer zoeken wij de zomer op. En niet zomaar een zomer week, maar tijdens het Midsummer Festival in Sweden.

 

Dansen, feesten, drinken en een overlood aan zonlicht; zo zou je de Midsummer in Zweden het beste kunnen omschrijven. Het is op kerst na het grootje feest wat ze in Zweden vieren. Het is dan ook de beste tijd om het land een bezoekje te brengen.

 

Met midsummer is bijna iedereen eerder klaar met werken en gaan mensen naar grote festivals of trekken er lekker met de familie op uit. Meestal vertrekken ze naar het ‘plattenland’ om hier van de natuur te genieten. Ook de watersport is geliefd tijdens het midsummer festival en dat komt ons goed uit. Wij zijn daar om onze nieuwe aluminium boot te laten zien.

 

Maar waar gaat deze Midsummer eigenlijk over? De oorsprong van de Zweedse Midsummer tradities ligt in de pre-christelijke, zon-aanbiddende culturen. De tijd van het jaar rond de zomerzonnewende, wanneer het donker van de nacht door een magische schemering wordt vervangen, zou bijzondere betekenis hebben gehad voor mensen in noordelijke oorden. Ondanks dat de kerk het festival wilde claimen als christelijk feest, blijft toch de pagan symbolen het gezicht van het festival.

 

Het is niet alleen de zomer dat Lekker boats en het Midsummer festival gemeen hebben. Ook de vibe van gezellig een drankje doen met ‘lekker’ eten, vrienden om je heen en het buitenleven is iets waar wij ons helemaal in kunnen vinden bij Lekker boats.

 

Mocht je zelf ook Zweden in deze periode willen bezoeken dan hebben we een aantal tips.

 

De beste manier om een goede Midsummer te ervaren is met een groep zweden zelf. Het zou natuurlijk helemaal top zijn op uitgenodigd te worden door Zweedse vrienden, maar ben je nou niet zo een geluksvogel probeer dan de publieke feesten in parken af te gaan. Ze beginnen vaak al op de vrijdagmiddag.

 

Ons advies is om naar Dalarna te gaan. Het is het centrale stuk van het land en heeft een prachtige omgeving met groene bergen, rode bossen en geweldige meren. Uiteraard ook een plek waar wij onze Lekker boot terug willen zien. De steden om het meer organiseren meerdere feesten. Deze feesten worden vaak op verschillende dagen georganiseerd. Dus als je het een beetje goed plant kun je een hele week in de buurt feesten.

 

Mocht je nou deze week niet kunnen, geen probleem. Zweden of de andere Scandinavische landen hebben zoveel te bieden dat je er eigenlijk in de periode van Mei t/m September altijd goed terecht kan. Het land heeft enorm veel te bieden op watersport gebied en voor de aluminium boot liefhebbers zullen wij van Lekker Boats ons best doen om de wateren daar te veroveren.

Wij zien jullie daar!

 

Lekker Team