Aluminium is the way to go

Amsterdam
 

Voordelen van een Aluminium boot

 

Wij bij Lekker boats zijn ultieme aluminium fans, we houden gewoon van alles wat het materiaal te bieden heeft. Het is licht, sterk, robuust en duurzaam. Bovendien is het gemakkelijk te repareren en te onderhouden, aluminium is de ultieme materiaalkeuze als het gaat om de scheepsbouw. In ieder geval naar onze mening, maar we zullen u zeker ook overtuigen, bekijk hier een paar voordelen die gepaard gaan met het bezitten van een Lekker aluminium boot.

 

Duurzaam - Over duurzaamheid gesproken. Aluminium biedt het voordeel van een onvergelijkbare levensduur. Weinig onderhoud is vereist en de structuur verslechtert niet naarmate de jaren vorderen. Een aluminium boot heeft geen vervaldatum. En de kers op de taart, aluminium is uiterst corrosie bestendig. Wat erg belangrijk is als het gaat om boten.

 

Lichtgewicht - Door de constructie van aluminium kunnen rompen zowel sterk als licht worden gebouwd. Bovendien, met zijn uitzonderlijke eigenschappen van sterkte en weerstand, kan een aluminium romp beter tegen een stootje dan bijvoorbeeld een boot van polyester. Een aluminium boot is daarom veiliger en beter geschikt voor varen.

 

Opmerkelijke weerstand tegen corrosie - Aluminium wordt al een ruime tijd in de nautische industrie gebruikt en heeft altijd zijn hoge weerstand tegen corrosie en de structurele vermoeidheid bewezen. De stand van de huidige kennis kan nog niet bepalen wat nou precies de levenscyclus van een aluminium boot is, maar experts beschouwen de levensduur als oneindig.

De mogelijke problemen van corrosie op aluminium rompen zijn te wijten aan elektrolyse en aan het contact tussen aluminium en roestvrijstalen onderdelen. Maar dit probleem kan worden voorkomen met anodes, waarmee onze Lekker-boten uiteraard zijn uitgerust.

 

Design Ontwerpen - Als het gaat om het ontwerpen van boten biedt aluminium meer vrijheid. Het is mogelijk om elke boot aan te passen aan de specifieke behoeften en wensen van de eigenaren.

 

Milieu - Een zeer goed milieuresultaat! in tegenstelling tot composiet wordt aluminium aan het einde van zijn levensduur volledig gerecycled. Bovendien genereert het weinig secundaire vervuiling vanwege het minimale onderhoud dat het vereist. 

 

Met andere woorden, aluminium is "the way to go"!